Live Chat suport Host.MD
RSS Feed
News
Feb
8
Extensiile noi de domenii - perfecte pentru branding
Posted by IS MoldData on 08 February 2018 04:27 PM

Recunoașterea mărcii pe online asigură poziții principale în căutările pe internet și rate de conversie excepționale. Sigur îți dorești o mai mare recunoaștere a mărcii. Anume astfel, ai ocazia să maximizezi vânzările și să câștigi clienți fideli. Până la urmă, acestea ar trebui să fie principalele tale obiective.

Branding-ul online ajută la construirea legăturilor și conduce traficul spre site-ul web. În online mizele sunt mari pentru că există mulți comercianți și concurența pentru atenția consumatorilor este mare. Sporirea vizibilității mărcii și creșterea ratei de clic reprezintă un adevărat test pentru afacerile online.

În cele ce urmează, vom analiza modul în care extensiile de domeniu de tip nou pot consolida prezența online și cum pot influența branding-ul.

Prin "noi extensii de domenii", ne referim la toate noile gTLD-uri - domenii generice de nivel superior - care au fost lansate în ultimii ani:
.photo
.srl
.cafe
.pizza
.rent

Și multe altele.

Ce este un TLD?

Să luăm o adresă de site web ca exemplu pentru a înțelege mai bine ce reprezintă un TLD.
www.molddata.md

”.md” este domeniu de nivel superior de țară, ”molddata” este domeniu de nivel doi și ”www” este domeniu de nivel trei.

În prezent, unul dintre cele mai frecvent întâlnite TLD-uri este ".com", dar există multe altele, cum ar fi ".org", ".biz", “.net”.

TLD-urile se divizează în general în două categorii principale:

gTLD - Domenii generice de nivel superior

Acestea sunt TLD-uri care nu sunt specifice unei anumite țări. Ele se numesc "generice", deoarece pot fi folosite de oricine, oriunde în lume. Cele mai des întâlnite includ ".com" ".org" ".net" și altele.

ccTLD - Domenii cod de țară de nivel superior

Acestea sunt TLD-uri care au fost atribuite unei anumite țări și sunt alcătuite din două litere. De exemplu: ”.md”, ".it", ".uk"

Există și alte câteva tipuri de TLD-uri, cum ar fi sTLD (domenii sponsorizate de nivel superior) și uTLD (domenii de nivel superior nesponsorizate).

Cele sponsorizate sunt controlate de o anumită organizație care stabilește reguli pentru cei care doresc să le înregistreze, ca exemplu sunt: .PRO, .MUSEUM, .COOP etc.

Domeniile nesponsorizate sunt cele administrate prin intermediul politicilor ICANN, și se numără printre cele mai cunoscute TLD-uri, precum: ”.org”, ”.net”, ”.com”, ”.biz”.

Prin urmare, un TLD sau gTLD este pur și simplu o altă denumire pentru extensia de domeniu.

De exemplu: host.md are TLD-ul sau extensia de domeniu ".md"

Și acest TLD este în mod specific un ccTLD, deoarece indică o anumită țară - Moldova.

Extinderea domeniilor de nivel superior

ICANN, Corporația Internațională pentru Nume și Numere Atribuite, începând cu data de 12 ianuarie 2015, a început să accepte aproape orice solicitare de gTLD.
În ultimii ani peste o mie de gTLD-uri noi au fost lansate. Urmează ca acest proces să continue și să devină disponibile pentru înregistrare și multe alte extensii de domenii.

Există extensii specifice unei anumite sfere de activitate dintre care poți alege: ”.online”, ”.fitness”, ”.tv”, ”.dentist”, ".film" și multe altele.

Pentru a te evidenția în competiția online poți alege o extensie de domeniu specifică tipului de activitate.

Aceste extensii de domenii noi pot face site-ul web mai ușor observat și reținut.

Dacă ai un brand de îmbrăcăminte, ai putea să folosești extensia ".fashion", iar dacă deții o cafenea sau restaurant poți înregistra extensiile: ”.restaurant”, ”.bar”, ”.cafe”, ”.catering”, ”.pizza”.

Multe companii și branduri personale profită de noile gTLD-uri, pentru crearea unor adrese URL personalizate.

De ce ar trebui să utilizezi una dintre aceste extensii noi de domenii pentru personalizarea URL-ului? Și de ce sunt atât de utile noile extensiile de domenii pentru link-urile personalizate?

Link-urile personalizate pot consolida prezența mărcii și adăuga valoare acesteia.
Multe companii aleg inteligent extensiile de domenii pe care le folosesc pentru a-și îmbunătăți performanțele online.

Deci, de ce este indicat să utilizezi un gTLD?

1. Noile extensii de domenii adaugă personalitate

Cu o listă de opțiuni extrem de variată, poți alege o extensie de domeniu care adaugă personalitate brand-ului tău.
Sigur vei găsi o extensie care să se potrivească tipului de afacere și să definească felul de produse sau servicii pe care le prestezi.

Extensiile de domenii sunt acum folosite pentru a conecta brandul cu publicul țintă.
.xyz este un exemplu perfect.

Această extensie de domeniu este printre cele mai populare în rândul noilor TLD-uri. Poți înregistra domenii cu extensia ".xyz" prin intermediul MoldData.

2. gTLD-urile te ajută să oferi informație referitor la ceea ce faci

Cu o listă de extensii de domenii atât de variată, ai posibilitatea de a personaliza adresa website-ului. Utilizatorii vor începe să observe rapid extensiile noi și să le asocieze cu tipul de activitate al companiei.

Exemple relevante sunt: ”.tech”, ”.salon”, ”.rent”, ”.clinic” etc.

Astfel oferi utilizatorilor mai multe informații despre ceea cu ce te ocupi sau ce produse vinzi.

Este o oportunitate de a crește angajamentul - dacă cineva caută pantofi, de exemplu, ei vor face clic mai întâi pe site-uri cu extensii precum ”.shop”, ”.store” sau ”.shoes”.

Acestea sunt domenii generice, utile și descriptive pe care le poți folosi în avantajul afacerii tale.

Este recomandat să înregistrezi și varianta ".md" a numelui de domeniu. Deși nu este neapărat să utilizezi varianta .md ca adresă principală, ar trebui cel puțin să o dețineți pentru a redirecționa traficul spre site-ul tău și pentru a preveni înregistrarea aceleiași denumiri cu o altă extensie, de către alt cineva.

3. gTLD-urile sporesc încrederea în site și pot mări numărul de clicuri

Noile extensii de domenii pot mări rata de clic a unui site nou și încrederea în acea marcă.
Pentru un site de știri este potrivită extensia ”.news”, pentru un salon de automobile - ”.auto”, iar pentru o companie de taxi - ”.taxi”.

Este indicat să ai un site unic pentru extensia nouă și cea generică sau de țară, de exemplu: companie.tel și companie.md.

Poți avea conținut extraordinar pe site, însă fără vizibilitatea cuvenită, vizitatorii nu vor ști de existența acesteia.

Înregistrarea domeniilor de tip nou este cu siguranță o alegere pozitivă ce aduce beneficii. Acum ai posibilitatea de a personaliza numele de domeniu cu o extensie unică de tip nou. Alege o extensie care să te reprezinte sau să-ți reprezinte afacerea. La molddata.md poți înregistra domenii cu diverse extensii: .md, .srl, .ro, .info etc., la prețuri avantajoase.


Comments (0)
Post a new comment
 
 
Full Name:
Email:
Comments: