Live Chat suport Host.MD
RSS Feed
News
Jan
4
5 sfaturi pentru a planifica un site eficient
Posted by IS MoldData on 04 January 2018 11:53 AM

Dacă vrei să-ți construiești website-ul în mod corect, există mai multe aspecte de care să ții cont, decât alegerea unui șablon frumos, selectarea companiei de găzduire și pregătirea lansării. Deși sistemele de gestionare a conținutului web, cum ar fi WordPress, oferă resurse care simplifică mult crearea unui site, planificarea prealabilă ar trebui să fie în continuare o parte esențială a procesului de creare a oricărui site web.

Mai jos sunt cinci lucruri pe care le poți face pentru a planifica cu succes site-ul înainte de a fi construit ți lansat.

Pentru ce dorești să utilizezi site-ul web?

Gândește-te la scopul noului website. Ai nevoie de un site web pentru a promova afacerea? Este un site pentru hobby? Vrei să vinzi produse online și trebuie să configurezi un site de comerț electronic care accepta plățile online, pentru a procesa comenzi? Poate vrei doar să începi un blog.

Fiecare dintre aceste tipuri de site-uri necesită conținut și caracteristici diferite, astfel că este important să înțelegi mai întâi scopul creării site-ului. De exemplu, blogurile sunt în mod obișnuit foarte simple de creat și gestionat. Site-urile de comerț electronic, pe de altă parte, pot implica un nivel ridicat de complexitate dacă include mai multe produse și pot fi efectuate plăți online.

Ce caracteristici trebuie să includă site-ul?

Odată ce știi ce tip de website vei construi, este timpul să faci o listă de caracteristici de care are nevoie site-ul. De exemplu, site-ul unui restaurant, este probabil o idee bună, să ofere clienților posibilitatea de a face rezervări.

În cazul unui blog, vei avea nevoie de o modalitate prin care cititorii să se poată abona la fluxul de articole, astfel încât atunci când apare o nouă postare, aceștia să primească conținutul prin e-mail. Este o modalitate de a crește numărul de cititori. Indiferent de tipul site-ului, un element foarte important îl constituie compatibilitatea cu dispozitivele mobile, care va mări șansele de reușită în afaceri și vânzările așteptate.

Cum vrei să arate site-ul?

Acesta este element demn de luat în considerare în procesului de planificare, deoarece aspectul site-ului constituie o parte importantă a branding-ului și are impact asupra imaginii, mai ales dacă este site-ul unei afaceri. Grafica, imaginile, culorile și fonturile utilizate în site trebuie să dezvăluie toate aspectele importante ale afacerii, să reflecte propria identitate sau avantajele produselor.

Pentru a avea un site de succes ai nevoie de un design bine gândit și un aspect modern. Un site construit de un specialist, va arăta mai profesionist.

Ce structură va avea site-ul?

Acum că am identificat principalele detalii ale site-ului web, este momentul să stabilești structura site-ului. Care vor fi elementele meniului principal și elementele din submeniu de care ai nevoie pe site? Pot meniurile importante de navigare și link-urile de pe website să fie localizate cu ușurință de către vizitatori? Aceasta va determina modul în care vizitatorii site-ului vor naviga și în final experiența acestora pe site. Meniurile și informația de pe site trebuie să creeze o navigare care să ofere experiență plăcută utilizatorilor. De asemenea, structurarea face procesul de creare a site-ului mai ușor, deoarece știi exact de ce ai nevoie și cum va funcționa totul.

Iată cum poți face o hartă a site-ul:

  • Notează fiecare dintre elementele principale din meniul principal din partea de sus a paginii.
  • Decide ce elemente ar trebui să includă submeniurile. Aceste elemente ar apărea într-un meniu derulant când cursorul este plasat pe un element din meniul principal.
  • Decide ce conținut dorești pe fiecare pagina și cum să fie poziționat. Este recomandat ca cel mai important conținut să fie plasat chiar sub meniul principal, astfel încât vizitatorii să-l vadă imediat când intră pe site-ul pentru prima dată. Pentru un site de comerț ar putea include un apel la acțiune sau un anunț promoțional. Important ca acest conținut să fie atrăgător!

Adună fișierele și scrie conținutul înainte de a-l plasa pe site

Acest pas poate economisi timp în procesul de construcție. Decide ce conținut să îl incluzi pe fiecare dintre paginile site-ului web. Când vine vorba de conținut, păstrează-l scurt și atrăgător. O regulă bună pentru blocurile de text sau pentru paragrafe de text web este între 40 și 55 de caractere pe linie sau aproximativ 8 până la 11 cuvinte. Crearea conținutul poate oferi o idee despre locul în care să-l plasați în vederea transmiterii unui mesaj precis și eficient către vizitatori.

De asemenea, adună fișierele care urmează să le utilizezi pe site, indiferent dacă acestea sunt fotografii sau documente, într-un singur fișier de pe calculator. Acest lucru va face încărcarea fișierelor pe site mult mai rapidă.

Apelarea la un dezvoltator de site poate face procesul real de construire a site-ului o experiență mai simplă și în rezultat vei avea un website care arată coerent, profesionist și bine gândit.


Comments (0)
Post a new comment
 
 
Full Name:
Email:
Comments: