Live Chat suport Host.MD
RSS Feed
News
Sep
5
Din octombrie, Google va incepe sa marcheze mai multe site-uri ca "Nesigure"
Posted by IS MoldData on 05 September 2017 12:26 PM

Incepand cu luna octombrie 2017, Chrome va afisa avertismente de securitate pe toate paginile web HTTP care contin formulare de orice tip. Aceasta face parte din seria de actiuni pentru a forma o retea de internet mai sigura si a proteja informatiile utilizatorilor prin afisarea, in cele din urma, a avertismentelor pe toate paginile HTTP. Site-urile HTTP sunt deja pozitionate mai jos in cautari decat cele cu HTTPS.

Google a cautat modalitati de a incuraja proprietarii site-urilor sa implementeze certificatele SSL. Site-urile web care folosesc SSL, continua sa fie pozitionate mai sus in rezultatele cautarilor. SSL permite accesarea site-urilor web prin intermediul HTTPS, care cripteaza informatiile transmise intre vizitator si serverul web.

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) este o modalitate de a asigura securitatea site-ului si de a proteja "integritatea si confidentialitatea datelor utilizatorilor" (Google).

Chrome afiseaza deja avertismentul "Not Secure" pe paginile web HTTP unde utilizatorii introduc parole sau datele cardurilor bancare si a dus la o scadere cu 23% a vizitelor pe site-urile din aceasta categorie. In putin peste o luna, versiunea Chrome 62 va fi lansata, iar avertismentul site nesigur” in bara de adrese, se va afisa in două situatii suplimentare: cand utilizatorii introduc orice tip de date pe o pagina HTTP si pe toate paginile HTTP vizitate in modul Incognito.Etichetarea site-urile HTTP ca fiind nesigure are loc treptat, pe baza unor criterii din ce in ce mai largi. Astfel, toate site-urile fara un certificat SSL, unde utilizatorii pot completa un formular de contact sau solicita informatii, vor contine semne distinctive de avertizare. 

HTTPS este sigur, HTTP - nesigur

Pentru a motiva proprietarii de site-uri sa foloseasca doar conexiuni sigure pentru utilizatori, din octombrie, cand un utilizator va accesa un site HTTP, va aparea avertismentul ”site nesigur”, in sectiunea URL a browserului. Pentru a evita acest lucru este necesara instalarea unui certificat SSL.

Va fi site-ul tau afectat? Iata doua intrebari te vor ajuta sa gasesti raspunsul:

1. Are site-ul orice tip de formular? Acestea includ formulare de contact, bare de cautare, panouri de conectare etc.
2. Contine site-ul HTTP:// in bara de adrese?

Daca raspunsul este "da" in ambelor cazuri, atunci este necesara implementarea SSL pentru a evita afisarea avertismentului "site nesigur" în browserele vizitatorilor.

Trecerea la HTTPS este mai simpla si mai ieftina decat inainte si ofera o mai buna performanta site-urilor web. Site-urile HTTPS sunt mai bine clasate in listele de cautare pe Google. Website-urile cu HTTPS au urcat cateva pozitii, in defavoarea celor cu vechiul protocol HTTP.

Cum obtii "S"-ul din HTTPS? Ai nevoie de un certificat SSL. Certificatul cripteaza datele utilizatorilor astfel incat sa nu poata fi accesate de hackeri sau persoane neautorizate.

“MoldData” anunta scaderi considerabile de preturi la certificatele SSL. Din 12 septembrie, vei putea procura certificate SSL cu reducere de pana la 70%.

 

Va recomandam sa achizitionati un certificat SSL pentru a face site-ul mai sigur pentru utilizatori si a avea o pozitie mai inalta in clasamentul pe motoarele de cautare.


Comments (0)
Post a new comment
 
 
Full Name:
Email:
Comments: