Live Chat suport Host.MD
RSS Feed
News
Aug
18

Toata lumea isi doreste ca site-ul sa aiba succes, iar o buna clasare in Google este un factor important. Optimizarea in motoarele de cautare este un subiect care preocupa tot mai multe companii. Scopul SEO (Search Engine Optimization sau Optimizarea pentru Motoarele de Cautare) este de a obtine pozitii mai bune in motoarele de cautare, cum ar fi Google, Yandex, Bing, Yahoo si altele. Peste 200 de factori determină clasarea in rezultatele cautarii. Unele dintre aceste criterii au fost dezvaluite public, in timp ce altele sunt pastrate in secret. Dar factorii de clasificare nu sunt constanti. Noi criterii sunt adaugate in mod continuu, in timp ce altele sunt excluse sau isi pierd din importanta. Acest lucru permite motorului Google sa optimizeze in permanenta rezultatele cautarii.

Ca site-ul sa apara cat mai sus in cautarile pe internet, de preferabil pe prima pagina, continutul website-ului trebuie sa fie optimizat pentru anumiti termeni de cautare. Dar simpla afisare a cuvintelor cheie pe site nu este suficienta. Motoarele de cautare au devenit foarte bune la analizarea site-urilor web si pot chiar sa interpreteze calitatea continutului prin verificarea factorilor cum ar fi corectitudinea gramaticala, lizibilitatea si densitatea cuvintelor cheie. Un text bine structurat si informativ poate contribui la imbunatatirea pozitiei site-ului in cautari. Un factor care a inceput sa capete mai multa importanta este prezenta unui certificat SSL.

O intrebare frecventa a multor proprietari de site-uri ramane daca noile terminatii de domenii sunt relevante pentru SEO. In ultimii ani, mai multe domenii de nivel superior (TLD) au fost introduse treptat pentru a extinde piata extensiilor de domenii clasice, cum sunt .com si .org. Conform declaratiilor oficiale de la Google, noile TLD-uri generice (.hotel, .shop) sunt tratate la fel cu cele clasice (.com, .org).

Independent de declaratiile oficiale Google, expertii se refera la propria lor experienta. Astfel, TLD-ul are o influenta asupra ratei de clic - si in acest mod indirect asupra pozitionarii in motorul de cautare. De exemplu, paginile cu extensia .info generează o rata de clic mai mare pentru interogarile de cautare cu un caracter informativ.

In plus, daca numele de domeniu dorit este deja luat, inregistrarea unui nume complicat doar pentru a avea un domeniu cu extensie generica sau de tara, nu este cea mai reusita alegere. In acest caz, inregistrarea unui domeniu cu extensie de tip nou poate fi cea mai buna idee.

Companiile ar trebui sa priveasca noile TLD-uri ca parte a strategiei SEO. Numele de domeniu ar trebui sa fie optimizat nu doar pentru SEO, dar si pentru utilizatori. Nume de domenii simple si memorabile au, de obicei, cel mai mare succes.

MoldData ofera extensii de domenii generice, de tara, dar si de tip nou, pentru a te ajuta sa gasesti cel mai potrivit nume de domeniu.

Acum ai posibilitatea sa obtii un Certificat de Inregistrare a numelui de domeniu, care serveste drept informare ca registratorul national ”MoldData” a certificat oficial inregistrarea domeniului respectiv.

 


Comments (0)
Post a new comment
 
 
Full Name:
Email:
Comments: